Certifierad nätverkstekniker


Certifierad nätverkstekniker är en kvalificerad utbildning på totalt 9 dagar, uppdelade på 3 kurser. För 
effektiv inlärning och verklig förståelse varvas teori med praktiska laborationer igenom hela utbildningen. 
Varje kurs avslutas med ett kunskapsprov för att säkerställa dina kunskaper. Som certifierad nätverkstekniker 
kan du sedan skickligt hantera kommunikationsutrustning som m.fl. datorer, switchar och routrar i ett 
medelstort nätverk. 

1. Nätverksteknik - praktisk grundkurs 

Ger dig kunskap om de komponenter, tekniker och protokoll som du stöter på i ett lokalt datanätverk. Kursen fokuserar på TCP/IP och LAN-teknologin Ethernet och spanning tree. 

2. IP-nät - tjänster och protokoll 

Ger dig goda kunskaper om protokoll och tjänster i TCP/IP-nät. Praktiska övningar i form av adressberäkning, subnät-maskhantering och protokollanalys samt konfigurering av DHCP och DNS. 

3. Routing - internetworking 

Här får du heltäckande kunskaper om routing, routertillämpningar och routingprotokoll. Förutom vanliga termer går vi igenom MPLStekniken samt Quality af Service i IP-nät. Du får även inblick i hur olika nättjänster används för sammankoppling av LAN. 

Kursens mål

Ge dig en yrkeskompetens inom nätverksteknik, Ethernet, switching, VLAN, TCP/IP och routing. Efter kurs och godkända kompetensprov erhåller du certifiering ”Certifierad Nätverkstekniker” och kan arbeta i små och medelstora företagsnätverk.

Pris

49 500 kr exkl. moms 

Föreläsare

Jan Sivertsson Rejlers Defence & Security AB

Jan är en mycket erfaren konsult, specialiserad på komplexa system, nätverksteknik, säkerhetssystem och tekniska avlyssningsskydd samt kravställning och teknisk upphandling. Jan har lång erfarenhet som projektledare, teknisk koordinator och dokumentatör vid komplexa projekt. Jan har också lång erfarenhet som kravställare, utvärderare och förhandlare vid offentlig upphandling. Jan har varit föreläsare för STF Ingenjörsutbildning sedan 1990.